Modeller

Är det bara jag som har reagerat så starkt på h&ms modeller. Är det bara jag som har märkt att de typ är onarturligt smala? Det är ju inte ens snyggt. Det känns som att vi som är mer normala inte kan gå och köpa kläder för att de är sydda till så små personer. Jag kan själv tycka att h&m har väldigt små storlekar, men det kanske bara är jag?
Om man kollar på reklamerna på tvn så passar alla kläder alltid så bra på de, men när man själv kommer till affären så får man dubbelmidja och fula valkar och sånt. Man blir så missnöjd. Men egentligen borde man ju inte vara det, eller hur?
Det är inte bara h&ms modeller som är så sjukt smala, alla är ju det. Ginas nya modeller är ju också det, gillade den förra blonda bättre. Hon var iaf lite mer normal. Varför måste alla modeller vara så sjukt smala hela tiden? Det är väl ändå konstigt att man sprider ut detta budskapet till alla ungdomar som redan har det jobbigt. Då trycker man i de att man ska vara smal om man ska vara snygg. Det är inte okej.
Om man kollar på de sk plusmodellerna, de är ju väldigt tjocka, eller hur? Nej, det är de inte. Jag skulle inte klassa de för plus modeller, för det är så de flesta ser ut. Man har lite fett på benen och en liten bula på magen. Då skulle de flesta klassas som plusmodeller, eller hur? Det är helt konstigt. Sen så är det ju så att nästan alla modellbilder och sånt är retucherade, bara för att man ska se så perfekt ut. Det är väl ändå onödigt.
JAG VILL BARA SÄGA ATT JAG INTE MENAR NÅGOT ILLA TILL ER SOM ÄR SMALA. JAG TYCKER NI ÄR LIKA FINA SOM ALLA ANDRA. SMALA SOM TJOCKA, KORTA SOM LÅNGA, BLONDA SOM SVARHÅRIGA, ALLA ÄR LIKA FINA. KOM IHÅG DET. DET FINNS BARA EN SOM SER UT SOM DU, OCH DU SKA VARA STOLT FÖR DET!

Sandra

Frustrerad - Man borde älska sig själv

Varför tar många efter på hur modellerna ser ut? Varför är det så många som strävar efter att vara pinnsmal och se ut som ett skellet med skinn på? Varför är det så?
När folk går runt och säger att man är tjock om man inte når runt sina lår med fingrarna, så börjar man undra vart vi är påväg egentligen. Borde inte alla vara nöjda med sig själva, så som vi är?
Människor finns i alla färger, storlekar och personligheter. Varför är det då så viktigt att vi måste vara pinnsmala (om man är tjej) och biff (om man är kille)? Borde inte man uppmuntra folk att vara som de vill istället för att sprida ut ideal om att såhär ska man se ut?
Alla har vi tider när man tycker att man är ful och oduglig, men varför är det så? Borde man inte kunna vakna upp på mornarna och kolla sig själv i spegeln och gilla det man ser? Borde inte alla dina vänner & fiender också tycka att du är vacker då? Om du gillar dig själv, måste väl de andra också göra det? Eller?
Jag förstår inte det här, varför man ska se ut så eller så. Varför det är så viktigt att ha de nyaste kläderna och den frisyren som alla kändisar har. Självklart så tänker jag också på det, att man måste se bra ut för att folk ska gilla en. Men varför är det så egentligen? Det är ju inte utsidan som räknas utan insidan. Eller vad tycker ni?
Det är så många frågor man inte kan få svar på, men som man så gärna vill ha svar på. Det enda jag kan säga är att jag också har känt såhär, att man är ful och att man måste se ut på ett visst sätt för att folk ska gilla dig. Det gör jag än, men inte lika mycket. Jag har börjat acceptera mig själv och vågar ta för mig nu och jag bryr mig inte så värst mycket om vad folk tycker om mig. All skit man får, ska man inte ta emot och om man gör det, så gör det dig bara starkare. Det jag vill att NI ska göra, som känner såhär, är att ni ska göra som jag. Ni ska inte bry er. Ni ska skita i vad alla säger er och ni ska älska er själva. Försök. Det är så mycket ni går miste om ifall ni bara bryr er om utseendet.
Och till ni som tycker att man är tjock om man inte når runt sina egna lår: Om ni har något emot de som är mulliga eller kanske tjocka som ni skulle kalla det, behöver ni inte säga det högt. Behåll det för er själva. Vi vill inte veta vad ni tycker om oss som har normalt BMI och kvinnliga former.
Sandra

Världens Barn

Igår var jag på en jätte mysig konsert som musikskolan i stan hade ordnat upp. Det var en konsert där de samlade in pengar till Världens Barn, visst är det fint? Jag måste tacka alla som sjöng och alla som spelade, allt var så vackert.
Det var en kvinna där som hade varit i någonstans i Afrika och träffat en flicka. Flickan kunde inte läsa eller skriva och de hade ingen skola i sin by och inte i grannbyn. Kvinnan hade frågat henne om hon ville börja i skolan och hon hade svarat ja, men att hon inte riktigt visste vad skolan innebar, vad man gör där.
Tycker inte ni att alla borde ha den chansen vi har, att gå i skolan? Att kunna lära sig att läsa och skriva? Att få vara barn. Många barn i länder där det är svårt, får ofta vara vuxna. De får ta hand om sina småsyskon, för att deras föräldrar kanske är döda.
Borde det inte vara en självklarhet att alla ska ha rätt att få gå i skolan, att få kunna lära sig saker som vi gör och kanske bli lärare eller advokater när de blir stora? Borde inte alla få ha den chansen att kunna uppleva hur det är att sitta bakom skolbänken och klura på svåra mattetal och skriva hårresande deckarberättelser?
Är det inte lite ironiskt att vi här i Sverige klagar på skolan och tycker att det är tråkigt och att man borde skita i den, när det finns barn på andra ställen i världen som önskar att de hade den möjligheten att kunna gå i skolan?
När jag lyssnade på denna kvinnan som berättade detta om flickan, började jag tänka på lite vad jag kan göra så att de kan få en chans att gå i skolan. Jag kan skänka lite pengar då och då. Stoppa en femma i en Världens Barn kopp när man är på Willys och handlar. Bara det hjälper ju och du gör en god gärning.
Ska vi göra det tillsammans?
Rädda Världens Barn
Sandra

Du är bra som du är

Jag har nog redan skrivit ett inlägg om det här, men det bryr jag mig inte om. Jag blir så ledsen när detta händer och när man ser/hör det, så jag vill bara ta upp det igen.
Det är så många personer som jämför sig med andra. Kollar vad de andra har fått för resultat på provet och blir besvikna om de inte är bättre än de andra. Det är ingen tävling det här med resultat på prov eller hur fort man springer på idrotten. Den enda man ska tävla med är sig själv. 
Jag var faktsikt med om en sånhär grej för några dagar sen bara. Jag satt och gjorde min matteläxa efter att vi slutat i skolan, så satt det massa runt omkring mig och jag utbrast "JAG KAN INTE DET HÄR MED NEGATIVA TAL!" Då kom en kompis till mig och bara; "Men, om inte du kan det kan ju inte jag heller det." Bara för att jag är rätt bra på matte så betyder ju inte det att jag inte behöver ha jätte lätt för allt som handlar om matte och då betyder ju inte det att andra tror att de inte heller klarar av det, eller hur?
När folk jämför sig med andra eller ser ner på sig själv så blir man bara så ledsen. Kan de inte fatta att de är bra som de är? Alla har sina perioder när de ska vara bättre än alla andra och när de är sämre än alla och inte kan någonting enligt sig själva, jag klandrar inte det. Jag vill bara att folk ska inse att de är bra som de är och att de duger precis som de är. Det gör ingenting om du inte är bäst i klassen på matte eller har de längsta benen. Du kan vara bra på annat och alla behöver ju inte se ut som modeller, eller hur?
Jag har sagt det här så många gånger förut och säger det igen;
DU ÄR BRA SOM DU ÄR!

Sandra

RSS 2.0