Vi tycker olika

Alla gillar vi olika saker. Vissa gillar att åka skridskor medan andra föredrar att teckna. Det finns folk som älskar att lyssna på klassisk musik medan andra hatar det och lyssnar hellre på rock. Alla har vi olika saker som får en att ha kul, att må bra. Och alla får tycka olika. Det är helt okej. Tänk om alla hade tyckt samma sak, hade det varit kul?

peace and love
Sandra

Ni får mig att leva

Mina vänner betyder mycket för mig, det gör de. Jag älskar när de bryr sig om mig, ger mig komplimanger, säger något kul som får mig att skratta, eller bara finns där, brevid mig, när vi går till bussen eller mellan en lektion. Jag bryr mig inte om de skickar hundratusentals hjärtan till mig, jag vet att de finns där ändå. Det är inte alla hjärtan som mäter vänskapen, det är kärleken man får, på riktigt. Det är det som får en att leva.

peace and love
Sandra
Vänskap mäts inte med hjärtan eller ord, det mäts i kärlek. Och det, kan ingen skriva ner. 

You can't run away from the fear.

Man kan vara rädd för allt. Lastbilar, fåglar, skor, händer, människor, toaletter, gosedjur, böcker, osv.
Jag tror att man är mest rädd för att göra fel. Visa att man inte kan, att man har en brist. För om man gör fel, har man väl en brist, eller? Jag vet inte. Tanken har inte slagit mig förrän nu. Men en sak jag vet, är att man kan inte fly från rädlsan. Den finns alltid där. Den åker aldrig bort, även fast det känns så. Du har den alltid inom dig, ibland visar den sig, annars inte. Den behövs för att du ska klara att göra saker. Om du inte är rädd för något, kan du inte göra en utmaning. Du kan inte vinna över dig själv.
Rädlsan behövs.

peace and love
Sandra

Världen är upp-o-ner

Vi klagar på när vi är hungriga, för att vi inte ätit oss mätta på typ 3-4h. Är inte det ganska löjligt, när man kan tänka på andra, som kanske aldrig kan äta sig mätta?
Vi klagar på när våra skor går sönder, eller när kläderna är smutsiga. Det finns folk som går med söndriga skor och smutsiga kläder, men de klagar inte. De är glada för att de kan hålla sig hyffsat varma.
Vi klagar på när internetet är segt. Tänk på de som kanske inte ens har tillgång till en dator och aldrig varit inne på internet. De har bara sett reklamerna och skulle bli överlyckliga om de fick testa vara inne på en dator någon gång.
Vi klagar på att gå i skolan, för att det är tråkigt och segt. De finns barn som inte har råd till utbildning, eller tid. Är det inte ganska sjukt att se ner på skolan så, när andra verkligen vill ha en utbildning, för att kunna bli läkare?
Vi klagar på att vi har ont i knäet, tänk de som skadas i krig, blir av med en arm eller så. Är det inte mer synd om de?
Vi klagar på att läsken är slut. De finns folk som inte har rent vatten.

Jag ger all min kärlek till er därute som har det svårt. Om jag haft pengar, skulle jag skickat lite. Det hade inte varit mycket, men jag hade iaf haft en tanke bakom det. Jag vill att världen ska vändas rätt...
peace and love
Sandra

Jag finns

Tycker inte ni att det är jobbigt när personer man knappt känner säger: Jag finns. När man skriver att man kanske är lite nere och så. Eller när man gjort slut med någon. Det tycker jag. På något sätt tycker jag att det är falskt. Människan känner mig inte herregud, varför ska hon bry sig om mitt liv då? Jag kommer ändå inte berätta det som hänt för någon jag knappt känner, för man litar inte på människan. Jag blir trött på det. Jag gillar inte falska människor, det har jag ju berättat innan.

peace and love
Sandra

The botten is nådd

Ingenting finns här. Det är tomt. Man kan inte ens känna av en bris. Det hade varit skönt. Att få någon berörning. Det är bara jag här, ingen annan. Allt är ensamt. Det känns som jag sitter i ett mörkt rum, jag vet inte var jag är. Jag har inte fått mat på flera dagar, jag känner hur hungern växer i magen. Det gör ont. Fast på ett skönt sätt. Det är skönt att känna någonting. Jag önskar jag kunde kommit bort. Jag önskar att jag aldrig gick till den där skogen. Jag önskar att jag aldrig sökt efter himlen. Jag önskar att jag stannat där jag var. Där allt var bra. Där jag hade vänner. Där det fanns brisar. Där det fanns mat och där det fanns ljus. Jag vill tillbaka. Nu inser jag var i himlen, men jag ville ha mer. Och jag lämnade allt. Och nu, är jag i helvetet. Jag lever där. För jag tror inte att jag är kvar på jorden.

peace and love
Sandra
denna korta tid som vi har här på denna planeten, kan man inte gå runt och skapa sina egna helveten.
timbuktu - the botten is nådd. lyssna på låten här.

Under mitt skal är det kaos

Vi visar inget utanpå, vi är som robotor. Vi släpper inte in någon, utan låter kaoset växa inom dig. Alla dina känslor blandas och sen kan du inte hålla tillbaka det mer. Du sprängs. Glädje, sorg och ilska sprutas ur dig. Du kan inte stoppa det. Du vet inte hur man gör. Du skulle visat vad du känt.
Du måste dela med dig om det du har inom dig. Du måste berätta vad som händer. Du måste inse för dig själv att det är okej att visa sina känslor. Man kan inte vara en robot. Det går inte. Snart faller du ihop, och orkar inte komma upp. Allt som finns inom dig gör dig mindre, och snart är du osynlig. Eller, så fejkar du bara mer och mer, och mår sämre och sämre. Säg som det är.

peace and love
Sandra
Kryp under min hud, in i min själ, det som finns där, kan ingen förstå sig på. Inte ens jag.

START

Jag börjar på START. Där händer det något som gör att jag får fart och åker en bit på vägen. Plötsligt är jag tvungen att stanna, för jag blir förvirrad. En vän kommer och hjälper mig, jag åker längre fram på vägen. Nu fastnar jag pga att jag inte orkar mera. Pressen i skolan, gör att jag blir helt utmattad. En vän hjälper mig upp ur sängen, och får mig att börja leva igen. Jag åker en bit framåt. Den här vännen betyder mer än något annat i världen nu. Den är helt enkelt bäst. Och den här vännen gör att jag når MÅL. Och där tar allting slut. Jag undrar vad jag ska göra nu. Har min runda varit?

peace and love
Sandra
Om livet hade slutat när man mått som bäst, skulle jag vända och börja om igen.

Våga ta steget

Solen skiner och de höga träden gör obehaglia skuggor. Jag går där på stigen mellan skogen. Jag går och går, till slut kommer jag fram till det ställe jag vill vara på. Det är en äng. Ängen är full av alla möjliga blommor. Det är som en matta full av färger. Det är så vacker, så underbart. Jag sätte mig mellan blommorna, och små fjärliar flyger förbi mig. Allt känns som en dröm.
Hon sitter där, den vackra flickan. Hennes vita klänning syns genom blommorna och det röda håret skimrar i ljuset. Hennes rosenröda läppar och klarblåa ögon gör att man får tårar i ögonen. Hon är så underbart vacker. Jag har beskådat hennes skönhet med avstånd i flera veckor. Jag vet hur hon rör sig, hur hon pratar. Men jag har aldrig fått veta hennes namn. Nu är det dags tänker jag. Jag tar ett steg ut mot ängen, nu är jag fullt synlig. Skogens träd skyddar mig inte längre.
En pojke visar sig vid skogsbrynet. Vad vacker han är. Det vita håret gör att det lyser om honom, och hans leende. Man blir knäsvag. Han går emot mig. Snart står han framför mig. Jag tittar på honom, beskådar hans skönhet. Hans bruna varma ögon ser så kloka ut och hans långa ögonfransar ger honom ett barnsligt utseende. Fint barnsligt.
Hon tittar på mig, jag känner mig varm i hela kroppen. Hennes mun spricker upp i ett leende.
- Hej. säger jag.
Allt känns som en dröm.

peace and love
Sandra
Ta steget.

Jag ska kämpa för livet

Jag är i en ambulans. Jag hör hur det skjuter och hur vi flyger fram på gatorna. Men jag känner inte att vi studsar på vägen eller att min mamma håller mig i handen. Jag ser inte heller någonting, för jag har inte orken att öppna ögonen. Jag försöker minnas vad som hände, men det ända jag ser är en kniv som är dränkt i blod. Undrar om det är mitt blod. Undrar om jag var ensam. Ju mer jag försöker komma ihåg vad som hände, ju längre bort känner jag att jag kommer. Jag börjar se ett ljus, det blir större och större för varje sekund. Plötsligt slår en tanke mig att jag det kan vara ljuset som kommer, innan man dör. Det man hört talas om. Jag får panik, men lugnar snabbt ner mig. Jag vill inte bort. Jag tänker inte ge upp. Jag koncentrerar mig på de minnen jag älskar som mest. Jag börjar känna hur smärtan i kroppen kommer, sköljer över mig som en våg. Jag märker hur jag öppnar ögonen, och det gör min mamma med. Hon tittar på mig med röda ögon. Hon har gråtit. Jag formar läpparna för att få fram ljud, men det går inte. Jag fortsätter mig att koncentrera på minnet och plötsligt smärtar det överallt i kroppen. En tryckande smärta i huvudet. Och jag förstår att jag finns.
- Jag älskar dig mamma. viskar jag.
Jag lever igen. Mamma tittar på mig med sina stora ögon. Hon ler.
- Och jag älskar dig.
Sen var vi framme och jag skulle få hjälp.

peace and love
Sandra
Jag skulle inte ge upp om jag var döende. För om jag skulle försvinna, skulle jag svika min familj och vänner.

Våra brister gör oss till människor

När man var liten var allt bra. Det gjorde inget om man gick runt i smutsiga kläder, hade ruffsigt hår eller billiga skor. Nu måste man ha stilrena kläder, plattat hår och dyra converse. Varför köpa ett par skor för 700kr när de ändå går sönder lika fort som ett par för 200kr?
När man var liten, typ i ettan, tyckte man att skolan var rolig. Man hade inga som var sådär jätte tuffa och alla kunde vara med varanda. Nu har man oftast gäng och man ska skita i skolan för att få en status. Onödigt att förstöra sin framtid på det viset.
När man var liten tänkte man inte på vad andra tyckte om en. Man brydde sig inte. Man var som man var, för alla var så. Alla sprang runt och skrek som huliganer. För det är så vi är, när vi är små. Nu är man orolig för att göra någonting, så att folk sprider det över hela skolan. Man är orolig för att man ska bli trakaserrad och mobbad. Man försöker att gå i de andras fotspår, för att inte sticka ut så mycket.
Allt var så mycket bättre när man var liten. Man behövde inte tänka på så mycket och allt man gjorde var bra. Nu så måste man vara fokuserad hela tiden, på skolan, på träning, på allt. Allt måste vara perfekt och man måste smälta in. Allt är så krävande. Alla vill ha så mycket av en. Till slut orkar man inte mer. Man faller, för sina brister. Men precis som Daniel Adams-Ray sjunger: Våra brister gör oss till människor.

peace and love
Sandra
lyssna på låten här

Tro

Alla har vi en tro. Man kan tro på Gud, Jesus, Ganesha, rymdvarelser, vampyrer, troll, älvor, varulvar. Man kan tro på allt. Jag tror på många saker. Jag tror att det finns liv bortom vårat solsystem. Jag tror att människorna kommer från aporna. Jag tror att vädret inte har något att göra med växthuseffekten. Jag tror att om man får en stund för sig själv och tänka igenom sina beslut, kan man gå tillbaka och försöka ta sig ur situationen. Jag tror att om någon läser detta, kommer de kanske tänka på vad de tror.
Det finns mycket man kan tro på och detta var lite av de jag trodde på. Men min största tro går till mig själv. Man måste våga tro på sig själv. Annars sitter man där i klassrummet när man har prov och tänker, jag kommer inte klara det här. Om man har låg självkänsla, måste man öva upp den såklart.
"Du vet vad du vill, du vet vad du tror på. Lägg din största energi på dig, du vet att du måste."
peace and love
Sandra

En strand

Jag sitter på stranden, tittar ut över vattnet. Några fåtal vågor sveper in mot mig och sköljer mina fötter. Solens röda sken speglas i det klara vattnet. Ett dussin fåglar flyger över mig och kvittrar glatt. Ljudet som åstadkoms när stenarna glider mot varandra fyller mitt tomrum i huvudet och allt blir helt plötsligt underbart. Jag kan glömma allt det onda, allt det jag vill få bort. Nu är det bara jag och världen. Det är bara jag som existerar. Jag som människa.
Plötsligt hör jag ett skrik. Det kommer från skogen, som ligger en bit bakom mig. Jag tvekar först om jag ska gå dit, men sedan reser jag mig automastiskt upp och börjar gå mot skriket. Det tystnar. Sen kommer det igen. Det låter plågat och jag inser själv att jag springer och att jag har lite panik i blodet. Jag springer på en stig och hoppar över kvistar och rötter. Skriket hörs starkare nu och inte förräns jag kommer till en spegel så märker jag att det är jag som skriker. Jag står i mitt rum och stranden och skogen var bara en bild av hur jag vill ha det. Jag slutar skrika och studerar mig i spegeln. Ögonen är röda och kinderna flammiga. Jag har tydligen gråtit. Jag vet inte varför. Men sakta börjar ett lugn sprida sig i kroppen. Ett lugn som får mig att förstå att det är okej att må dåligt. Det är okej att gömma sig från folket ibland. Men lugnet förmedlade också att nu var det dags att gå ut igen, att visa att jag inte behöver deppa mer. Deppa för saker som inte hänt, utan saker jag tror ska hända.
Jag vänder mig sakta om och lägger mig i sängen. Jag stirrar upp i taket. På mina stjärnor. Jag räknar dem. De skiner så fint i mörkret. Och stjärnorna påminner mig om mina vänner. De finns där, när allt är som jobbigast. Och de försvinner aldrig. De finns för mig. Jag är inte ensam.

peace and love
Sandra

Blickarna gör hål i ryggen

Man går där i korridoren, man känner blickarna bränna i ryggen. Man har ingen aning om vad man har gjort, varför de tittar på en. Man ska ju bara till en lektion. Man vill bara försvinna, bli osynlig. Slippa få de där blickarna från alla. Kommentarerna som viskas och fnissen som hörs.
Såhär känns det. Att alla stirrar, att alla pratar om en, att alla skrattar åt en. Man vill bara gömma sig, smälta in i folkmängden. Men det verkar inte gå. Man verkara synas lika mycket ändå. Blickarna gör hål i ryggen och deras hånande munnar gör att man bara vill falla ihop och skrika TA MIG, FÖRSTÖR MIG, NI HAR REDAN BÖRJAT!
Men egentligen är det inte såhär. Man är nog bara osäker i sig själv, så man tror att alla tittar. Men egentligen gör de inte det. De sköter sitt och bryr sig inte så mycket. Men på något vis, kan man inte sluta intala sig själv att någon tittar, man kan inte intala sig själv att de skrattar åt något roligt någon sagt och att kommentarerna de säger är till någon anna, sådär på skoj. Man vill inte förstå detta. Man vill verkligen tro att de är elaka mot en. Men det är de inte. Man måste intala sig själv att man är fin som man är. Att man är bra som man är. Att de man har på sig passar perfekt på dig. Att man har världens finaste hår och snyggaste smink. Att man är helt underbar och alla tittar på dig för att du är så vacker.
Om man intalar sig detta, intalar hjärnan detta, så kommer man nog må bättre. Man måste våga ta steget och låta de andra vara, bryr sig om sig själv och inte tänka på vad andra tycker och tänker om dig. Det är viktigt att man vågar visa vem man är. Vågar vara sig själv.
Jag säger det igen. DU ÄGER!

peace and love
Sandra
underbart

Om man inte kunde drömma

Om man skulle kunna stanna tiden, skulle jag gjort det. Jag skulle gjort vid speciella tillfällen, tillfällen som man inte vill ska försvinna.
Om man skulle kunna ta kort med ögonen, skulle jag gjort det. Jag skulle gjort det vid tillfällen jag vill komma ihåg. Minnas för alltid. Skratta åt i åratal. Gråta för i veckor. Titta på i dagar.
Om man skulle kunna flyga, skulle jag gjort det. Jag skulle flugit överallt, för att se på världen uppifrån. Kunna ta mig till ställen som jag älskar, på bara några timmar.
Om man inte skulle kunna drömma om sånthär, hade livet varit tråkigt. Meningslöst. Om man inte kan drömma, kan man inte hoppas. Om man inte kan hoppas, har man inget att vänta på. Om man inte har något att vänta på, har man inget att se fram emot. Tänk dig vad tråkigt. Usch. Tur att man kan drömma, hoppas, se fram emot saker och ha ett händelserikt liv.

peace and love
Sandra

En klippa

Jag står på en klippa. Jag tittar ner i vattnet och jag känner hur tårarna vill komma fram. Jag får en klump i magen och plötsligt börjar jag skaka. Nu rinner tårarna nerför kinderna. Jag sätter mig ner i fosterställning. Jag skakar hysteriskt och mina knän blir nästan genast blöta av tårar. Jag tittar upp, tittar mot solen. Allt är så vackert. Jag tänker till igen. Varför ska jag lämna detta liv, när allt är så fint? Livet är fint. Jag ställer mig upp med svårigheter. När jag väl står upp, skriker jag rakt ut, tills mina lungor töms med luft. Jag andas häftigt. När andningen blivit normal igen, vänder jag mig om och går åt det håll jag kom ifrån. Jag ska säga ifrån tänker jag. Jag ska resa mig upp från ingenstans och visa att jag är stark som vågar stå för det jag säger och vad jag är. Jag är stolt över mig själv.
Flickan, som var så vacker, gick därifrån. Jag stod och kollade på när hon grät, när hon skakade, när hon skrek och när hon gick. Jag hjälpte henne inte,för jag visste att hon skulle fatta rätt beslut. Men på något vis hjälpte jag henne ändå. Jag lät henne va, så hon fick en stund för sig själv. När man är ensam, utan någon press, så fattar man oftas dem bästa besluten. Jag har en känsla av att jag gjort en god gärning. Och på något vis, känner jag mig stolt.

peace and love
Sandra
"Våga vara dig själv. Våga älska dig själv, ditt inre och ditt yttre. Våga stå upp och höras. Våga vara stolt över dig själv. För du är bra som du är. Helt enkelt bäst."

Idag blir det skolans regler

Att vakna upp såhär tidigt känns konstigt. Vaknat runt halv 10 varje morgon på lovet. Nu blir det helt annat. Ganska mysigt att titta ut och se det tysta, det stilla.
Idag gäller skolans regler, och jag är inte hemma förrän efter halv fyra.
Ha en bra dag!
_________________________________________________________________________________________________
Du är en människa. En människa med brister och styrkor. En människa som kan fatta egna beslut. En människa med egna viljor. En människa som inte vill vara ensam, som vill dela livet med andra. En människa som gillar att få komplimanger, för det värmer i hjärtat. En människa som gör allt för att må bra. En människa som kämpar för att ta sig upp när man mår dåligt. Du är en människa med stort hjärta, en människa med en varm själ, en människa med kloka beslut. Det är bara det att du ska ta fram detta. Visa alla, att du bryr dig, att du är snäll och att det du säger, kan vara sant och sånt man ska lyssna på.
Man ska visa vem man är, för det finns bara en av dig. Du är unik.

peace and love
Sandra

En väg

Om du stog mitt på en väg. På högra sidan av vägen står dina vänner som du känt sen lekis. De vänner som du litar på och kan berätta allt för. På andra sidan, alltså den vänstra, står dina nya vänner. Såna vänner som gillar dig för att du vågar vara katig mot läraren och för att du har en pojk/flickvän på gymnasiet.
Du måste välja en sida av dem. Om du väljer den högra, lär de vänstra tycka att du är fjantig. Om du väljer de vänstra, kommer de högra bli ledsna. Vilka skulle du ha valt? Skulle du ha valt de som du kan berätta allt för, eller de som gör att du blir populär?
Men, det finns en annan väg också. En väg som gör att man kan bli lämnad ensam. Den vägen, är att bara gå rakt fram. Att slippa välja någon sida. För man vill de båda sakerna lika mycket. Men man vill inte göra att någon blir ledsen. Den vägen skulle jag nog valt. Den verkar bättre. Och den vägen är inte feg. Man är stark och modig om man tar den vägen.

peace and love
Sandra

Morgon tankar

Det är inte så att man är svag om man tar åt sig när någon säger något elakt till dig. Det är helt normalt. Men om man låter det trycka ner en, är man ganska svag. Men det gör ingenting. För detta kommer du ta dig upp ur, och då blir du starkare. För varje sak som du tar dig upp ur, blir du starkare av.
Jag menar såklart inte stark, som att man har muskler, utan stark, i att man har en kämpaglöd, en motivation till vad man vill vara/göra. Man är stark om man kan säga ifrån. Man är stark om man kan motså att göra saker. Man kan vara stark på många vis. Och alla därute, är starka. Ni klarar av detta, om ni hittar motivationen till varför, ni ska strunta i det eländiga.
Allt sitter i huvudet.

peace and love
/ sandra

Vi är alla människor

Det gör inget om du är kort, lång, tjock, smal, kille, tjej, hetrosexuell, homosexuell, hindu, muslim, jude, protestan, katolik, Vietnames, Kroat, Ryss, Svensk, blond, brunett, vit, svart eller funktionsnedsatt. Vi är alla lika mycket värda. Vi är alla människor. Man ska inte lämna någon utanför för att den är svart, eller för att han är jude. Vi kommer alla från samma planet. Vi bor under samma himmel. Vi andas samma luft.
Om du har något emot hinduer, så behöver du inte säga det till alla. Du kan hålla det för dig själv och försöka bli kompis med han ändå. Om du inte gillar blondiner, behöver du inte heller tala om det. Du kan vara shysst mot dem ändå. Vi "normala" är lika mycket värda som de funktionsnedsatta. De ska inte behandlas på ett annat sätt för att de är döva. De ska också kunna delta i det vi gör.
Räkna inte bort någon. Alla kan vi göra olika mycket, men vi vill alla kunna försöka!

VI ÄR ALLA MÄNNISKOR!
peace and love
/ sandra

Osmart

Varför tror alla att blonda är osmarta/trögfattade?
En sån där fördom man har. Egentligen är det ganska kul med blondinskämt, själv skrattar jag ihjäl mig av dem. Men andra kanske blir lite ledsna av dem, för att de som tycker att de är roliga tror att blonda tjejer/killar är så tröga. Men de ju inte. Alla är trögfattade ibland, eller hur? Men när en blond tjej/kille inte fattar riktigt, accesoerar man direkt till att den alltid är sådär osmart, pga att den är blond. Ibland är det kul, ibland inte.

ha det !
peace and love
/ sandra

Du äger!

Du är vacker,  du är fin, du är underbar du är bra som du är. Du är helt enkelt bäst. Du äger!
Ingen ska få trycka ner dig, för du är stark nog att hålla dig uppe.
Du vet att det dem säger inte är sant. Och du vet att om du säger något tillbaka, blir det värre.
Så du låter det vara. Du bryr dig inte om dem.
Du klarar dig själv.
För som sagt, DU ÄGER!

peace and love
/ sandra
Limp Bizkit – My Way

tiden går inte snabbare för att man spelar mördarspel

Vad händer efter döden? Blir allt svart, och sen så finns man inte? Eller kommer man till himmelen, och lever ett liv där, ett liv i evighet? Eller blir man en annan människa, att man föds på nytt? Jag intalar mig själv att inte tänka på detta, för det gör mig rädd. Jag vill inte tänka på detta. Om man bara försvinner, vad var det då för mening med att leva? Om man föds på nytt, kommer man ihåg sitt andra liv? Och om man kommer till himmelen, kan man se sina barn och kanske barnbarn därifrån? Eller, blir man en ängel? Allt detta gör mig ledsen, rädd och helt förvirrad. Jag vill bara krypa ihop och gömma mig när dessa tankarna slår mig.

Men om det är så att man föds till nytt, har jag varit en annan människa innan? Och i så fall så kommer jag inte ihåg det andra livet. Eller är jag en helt ny själ, ett helt nytt liv, som aldrig innan varit någon annan människa?

Det är ganska lustigt det här med livet. Vad är mening med det? Ska man festa och ha roligt? Eller ska man jobba upp sin erfarenhet om människan? Eller ska man kanske sitta i ett rum, med en dator i famnen och skriva saker som kanske får andra att tänka? Eller ska man göra lite både och? Jag tror att man ska gör det man vill göra. Att ingen ska få tvinga dig till saker. Du måste kunna bestämma själv. Så från och med nu, ska jag försöka leva dagarna som om de var den sista.

 

peace and love

/ sandra


fördomar

Om man har blondt hår och sminkar sig (lite för) mycket, är man fjortis då? Jag har liksom inte fattat det. Är inte fjortis ett beteende, eller har jag fattat helt fel?
Svarta kläder och svart hår är snyggt, eller vad tycker ni? Ni kanske tycker att man är ett emo då? Det får man höra ibland, eller inte jag, men liksom vissa tycker det. Att man är ett emo om man har svarta kläder, svart hår, kanske lite svart smink och så. Men man kanske gillar den stilen? Själv klär jag mig nästan alltid i svart. Jag tycker jag ser smalare ut i det. ^.^
Är det inte kul när folk klär sig som de vill? När de har den stilen de vill ha? Jag tycker det är jätte roligt. Jag blir bara ledsen när folk ger andra kommentarer för att de har en speciell stil. Då kanske de flesta skiter i den stilen, och börjar klä sig som alla andra ist. Man ska visa vem man är!
Det finns säkert hur många personer, som tycker att jag är helt skum. Och tror att jag är något, för att jag skriver det här. Då får ni tycka det. Jag bryr mig inte. Det är bra att yttra sina åsikter!

peace and love
/ sandra

tankarna virrar i huvudet

Tycker ni att det är fel att vi har så mycket invandrare i Sverige? Det tycker inte jag iaf. Jag förstår inte varför folk  har så mycket hat mot dem. Själv tycker jag att det är roligt när det finns andra kulturer i landet, som man kan lära sig av. Ta åt sig av.
Många säger att det bara är invandrare som gör brott, men det är det ju inte, eller hur? Det finns hur många svenskar som gör brott också. Är det inte ett brott att försöka döda invandrare? Liksom skjuta på dem? Det tycker jag att det är...
Jag tycker det är jätte trist när folk har såna fördomar om folk från andra länder. Jag hatar det!
Det verkar gå bra att ha på sig kläder från Bangladesh, men man kan inte bli kompis med en som kommer därifrån. Det är ju ganska skumt egentligen.

Hoppas ni alla får en bra påskafton!
peace and love
/ sandra

superhjälte eller prinsessa

man vet inget om framtiden, visst? och man ska inte tänka på den, förrän man måste. när man ska välja till gymnasiet, måste man tänka på vad man vill bli. men just nu, har du ingen aning. eller hur? när man var liten, ville man bli superhälte eller prinsessa. sen kanske man ville bli fotbolls proffs och frisör. och nu, har man inget hum alls om vad man vill bli. man vill bara få de bra betygen, för att sen kunna gå in på den linjen man vill.
vissa har kanske hum om vad dem vill bli. jag har tex det. jag vill bli psykolog. men jag skulle också tycka att det var häftigt att vara poet, designer, eller något annat spännande. kanske en volontär. eller en optiker. innerst inne vill jag faktiskt bli en superhjälte, det är nog många som vill det. jag skulle vilja ha en superkraft. en kraft som kanhjälpa människorskulle inte ni vilja ha det? eller skulle ni vilja vara en superskurk?
men det jag vill säga, är att man inte kan ta ett riktigt beslut när man är femton år gammal. det är jätte svårt. man kommer säkert välja en linje, som man ångrar sig sen. man kommer få gå hur många högskoleutbildningar som helst sen, tills man hittar det man vill bli. men andra kanske väljer rätt linje på gymnasiet och då har man inget att oroa sig för sen. men efter några år, kanske man vill pröva på något annat yrke.
framtiden är komplicerad. därför ska man inte blicka framåt, eller bakåt, utan man ska leva i nuet. och ta en dag i taget. då får man de bästa resultaten, tror jag.
peace and love
/ sandra

måste man ha det senaste?

rubriken säger ju allt. måste man ha det senaste av allt? den senaste mobilen? den senaste datorn? lyssna på den senaste musiken? ha de senaste kläderna? de som egentligen är jätte fula, men alla måste ha för att man ska vara INNE i modet. oj, det är ju världens undergång om man klär sig i det som man själv tycker att man klär och trivs i. hemskt ju. guuud, vad barnsligt egentligen. man måste inte åka till gina varje vecka för att köpa en skit ful tröja, för att den är det senaste. och varför måste man ha en iphone? så sjukt fula. htc är ju mycket bättre. men jag säger inte att man ska ha det. utan man ska ha en telefon som man själv förstår sig på och som man själv tycker om. man ska inte ha någon ful fyrkantig skit big mobil, som man måste ha vapenlicense på för att kunna bära den, för att vara populär. ILLA SÄGER JAG BARA! jag har iaf de kläderna jag trivs i. och visst, ibland är det kul med något nytt. men man måste inte köpa något varje vecka. har du rum för 696734692 garderober? skulle inte tro det.
jag tycker såhär, vad tycker ni?

I don't care about your modern decoration in your home, so why should you care about mine?

visst kan man tolka det på många sätt. eller, jag har iaf funderat över den textraden från johnossi's summerbreeze. man kan ju tolka det såhär: "jag bryr mig inte om hur du ser ut, så varför ska du bry dig om hur jag ser ut?" 
mycket klokt egentligen. de flesta låtar har en liten eftertanke. 
men detta är ju helt sant.jag bryr mig inte om dig, så varför ska du bry dig om mig? blir så trött på allt folk som ska kommentera massa saker om en, och ibland vet man inte ens vem personen är i fråga. illa!
aja, jag ska inte prata mer. men man kan ju tänka på detta innan man säger något.

peace and love
sandra

taggad & lite borta...

om livet var som en mörk gränd, med ett soligt slut. skulle jag aldrig komma fram. jag skulle inte nå dit. för jag hade inte orkat springa hela den vägen. jag skulle fallit. fallit för mina brister, för mina styrkor, för mitt liv. och jag skulle gråtit. gråtit för att jag svikit mig själv. jag skulle skrikit för att jag aldrig fick veta hur det såg ut där borta. i det ljusa.
men livet är inte så. det är ingen mörk gränd, med ett soligt ljus. livet är en väg, en väg med kurvor, en väg med farthinder. en väg med motgångar. och dem klarar man, om man får hjälp. hjälp av sina stjärnor. sina vänner. man klarar det om man tror på sig själv. om man vill. om man är motiverad. när inget stoppar dig, kan du gå hela vägen, ända upp till toppen. men någon gång stoppar alltid något dig, som gör att du måste ta kurvan till en annan väg. som gör att du inte kan komma runt farthindret. så är det. och det får man leva med. för det är så det är. och man ska acceptera det.
att livet har sina motgångar.
MINA TANKAR!
/sandra

man ska väl vara sig själv?

jag blir så trött ibland, på allt. på alla falska människor. på dem som inte är sig själva. okej, jag ska inte klaga allt för mycket, för jag är inte alltid mig själv jag heller. men för det mesta. men jag menar, det finns jätte många som inte är det. dem försöker vara andra än dem själva, för att de tror att det ska nå upp till en annan nivå. och kanske är det så för vissa, att man når en annan nivå när man spelar någon, än när man är någon annan. men asso, man får väl äkta vänner om man är sig själv? såna som älskar dig FÖR DEN DU ÄR och inte FÖR DEN DU VILL VARA. mycket stor skillnad, eller hur? jag personligen tycker det är roligt när folk visar hur dem är. är dom helt crazy, eller är dem egentligen såna som vill gömma sig? är dem såna som hatar att vara katiga mot lärarana, men är det ändå? mycket lustigt isf. men vad kan man göra åt det? INGET. om man inte har lärt känna personen i fråga, så som den är när den är sig själv. så kan man inte se någon skillnad. men jag säger inte här att man inte är sig själv om man inte är som man var när man gick i trean, alla förändras. jag vet det. men ibland kan man se falskheten i folk, liksom genomskåda dem. och det är sjuktt. att folk kan vara så sjukt falska att de säger att de älskar någon, men bara låtsas. jag menar, JAG ÄLSKAR DIG SKA MAN INTE KASTA BORT. helt sjukt ju. man blir illamående. usch...

RSS 2.0