Det har ingen betydelse

Egentligen gör det ingenting om man inte har så mycket läsare. Det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att man ska få ut sitt budskap (om man har något) till de läsararna som finns där. Det är såklart roligare om man har många som läser och tycker att bloggen är intressant. Då får man mer glädje av att skriva. När det är så tråkigt att man har sjunkit med läsare, så får man hålla sig uppe ändå. Skriv på du! Det är inte du som förlorar på det, det är de andra. 

peace and love
Sandra

När det lätta blir så svårt

vill man bara skrika och springa därifrån.

peace and love
Sandra

Behandla folk så som du vill bli behandlad själv

Tycker inte ni att det är jobbigt när bloggare tar upp elaka kommentarer och har sitt SVAR PÅ TAL på det? Jag bryr mig faktiskt inte om om folk skriver elaka saker. Det händer inte mig så ofta. Men alla har sin åsikt att lägga ut och då får de tycka det. Men jag kan förstå om man blir ledsen av vissa kommentarer, att man tar åt sig, för alla är inte så jätte snälla. Det finns elaka personer där ute. Och varför kan man inte bara låta andra vara? Vara måste man trycka ner andra? Behandla folk så som du vill bli behandlad själv. Hört talats om det? Om du behandlar folk elakt, så är det inte konstigt om de är såna tillbaka. Om det är det ni strävar efter, så vet jag inte vad jag tycker.
Jag tycker dock att det är roligt när bloggare tar upp kommentarer med någon fråga på, som de har SVAR PÅ TAL på. Det är lite roligare. 

peace and love
Sandra

Hedersmord: Underligt

Hedersmord är ett ofta planerat mord på en familjemedlem, för att återställa familjens, gruppens eller klanens heder, som man anser att offret på något sätt har skämt ut.
Motiv till mordet
  • Offret har umgåtts med en person ur motsatt kön, och/eller med personer ur andra grupper.
  • Offret har använt kläder som man anser bryter mot gruppens klädkod för offrets kön.
  • Offrat har försökt att avbryta ett arrangerat äktenskap, vill skilja sig eller vill gifta sig enligt eget val.
  • Offret har haft sexuellt umgänge innan den varit gift, eller har haft homosexuellt umgänge.
Hedersmord inträffars vanligast i länder med hederskultur. Alltså är det inte så vanligt i Sverige, om det inte händer i en familj med ursprung från ett hederskulturerande land. I världen begås runt 5000 hedersmord årligen, vilket är en väldigt stor siffra.

Varför jag tar upp detta? Jo, jag tycker att det här är helt sjukt. Jag fattar inte varför folk kan vara så kalla, så sjuka att de mördar sin egen dotter, för att hon kanske inte ville gifta sig med den personen som familjen valt ut. Om man blir kär, blir man kär, det är inget man kan styra. Om mina föräldrar skulle valt ut en man till mig, skulle jag blivit ursinnig. Kan man inte få ha sin egen vilja? Kärlek kan byggas upp genom åren, men är det inte kul om gifter sig med en person som man verkligen älskar? Som man är tokkär i? Det hade jag tyckt skulle varit underbart. Jag är hemskt ledsen för att så många kvinnor dör av detta. (det är oftast kvinnor)

En annan punkt i motiven, var att om man har homosexuellt umgänge med någon, så är det en skam för familjen. Men herregud, det är det väl inte? Kärlek kan finnas mellan alla raser. Det kan finnas mellan kille-tjej, tjej-tjej, kille-kille, svart-svart, vit-vit, vit-svart, hund-människa, katt-dinosaurie. Det kan finnas mellan alla. Det finns ingen regel på att man måste vara kär i en person av motsatt kön, eller av samma hudfärg. Det finns inget som kan styra det, det är dina känslor som bestämmer vad du vill, vad du tycker om. Din hjärna kanske säger att det är fel, men du ska oftast följa ditt hjärta. Vilket du gör när du blir kär. Jag tycker att det där är underligt, det är löjligt, grymt. Varför kan man inte vara homosexuell? Det är mänskligt.

Detta inlägget blev kanske tråkigt och alldeles för långt. Men ibland måste man skriva av sig, säga vad man tycker om saker som är så jätte hemska. Om ni har något ämne ni vill att jag ska ta upp, skriv det. Jag lär nog skriva om det.
peace and love
Sandra

Vänskapen byggs på kärlek

Saker gör en inte lycklig. Det är inte det som bygger upp en vänskap. En vänskap byggs upp av kärlek. Hur mycket saker du än vill ge mig, för att gottgöra mig, så tänker jag inte ta emot dem. Det enda jag vill ta emot är din kärlek, dina kramar, dina fina ord. Men orden ni säger, måste vara sanna. Jag vill inte att folk ska säga saker till mig som de inte menar. Om någon ska säga att den älskar mig, så måste det vara sant. Jag vill inte få lögner rakt upp i ansiktet. Det är likadant med saker. Jag vill inte ha massa smycken av mina vänner. Jag kan egentligen inte ta emot sånt. Jag kan inte ta emot såna saker, för jag är rädd att jag inte kan ge något tillbaka. Och så är det inte heller sakerna som bygger vänskapen, det är kärleken.

peace and love
Sandra

Misshandel: Jag förstår inte

Varför handlar alla kriminalserier om mord? Måste de alltid gå så långt. Det är som att de tycker att det är jätte kul att fok blir mördade. Jag nördar tyvärr såna här serier, pga skådespelarna. Varför tar man inte upp sånt som grova brott, men som man inte pratar om lika mycket. T ex misshandel. Barnmisshandel, hustrumisshandel, mammamisshandel. Varför tar man inte upp sånt? Egentligen är det ganska viktiga ämnen, men det är inga som vågar prata om det, tydligen.

Jag har precis läst en bok som handlar om hustrumisshandel. Det är hemskt. Kan man inte låta en kvinna vara ifred? Låt henne göra det hon vill. Vad gör det om hon tecknar, simmar, springer, går, skrattar, äter, handlar, shoppar, kissar? Måste man slå henne för att hon har sina egna intressen? Jag undrar vad som finns inuti deras huvuden egentligen. Vad är det för kul med att misshandla den man älskar? Är det ett sätt att utrycka kärlek på? Jag tycker inte att det är det.

Barnmisshandel, är ju hemskt. Ett barn kan inte försvara sig, de vågar inte ringa polisen. De tassar omkring sina föräldrar/förälder för att de inte vill bli slagna. De gör allt dem säger, så att de inte behöver ljuga ihop någon berättelse om att de trillade igår. Allt detta gör de, för de älskar sina föräldrar. De vill inte flytta från sina föräldrar för att de betyder så oerhört mycket för de. När man är liten, tror man nog att det är sitt eget fel att de slår en. Att man har gjort något allvarligt fel. Man intalar sig själv att de är man själv som har utlöst detta, att det är ens eget fel. Men det är det inte. Ett barn kan inte göra så mycket illa, att den ska bli slagen av sina föräldrar. Inga barn, ska få må så dåligt.

Att slå sin egen mamma, är lågt. Varför gör man det? Är det för att hon inte sa hej till dig när du kom hem? För hon inte köpte marmeladen du ville ha? Eller för att du inte kunde sova? Jag förstår inte att man kan vara så elak mot in mamma. Det är hon som har tagit hand om dig som var liten. Det är hon som ger dig trygghet. Hon du alltid kan prata med. Ändå slår man henne. För att man tycker att hon gör något fel. En mamma har lika mycket rätt som ett barn, de förtjänar inte att bli slagna.

Vill bara uppmärksamma att det jag skriver är vad jag tror att det är. Jag har ingen speciell fakta. Men om jag blivit utsatt av detta, hade jag nog känt såhär själv.
peace and love
Sandra

Vänner är guld

Vänner har man till att dela glädje, sorg och kärlek med. Vänner är till för att alltid finnas vid din sida. De är till för att trösta dig när du är ledsen, skratta åt dina skämt och ge dig kramar. Vänner är till för att de ska göra att du mår bra. Du ska känna dig levande när du är med dem. Du ska känna att du är du, när du är med dem. Vänner som vill ändra på dig, är inga vänner. Såna vänner kan du slänga bort, men de andra ska du behålla. Som en påse med guld i. Vänner är guld

peace and love
Sandra

De vill bara känna sig som hemma

När vi åt lunch i skolan idag, hörde jag några prata om att de bygger moskéer här i Sverige. De sa att de tycker att invandrarna tar över vårat land. Men det är väl inte bara vårat land? Andra är väl också välkomna hit? Jag förstår inte varför alla ska vara så negativa mot att vi får nya kulturer här i Sverige. Man lär sig av andra, det är mycket lärorikt faktiskt. Om vi inte hade haft invandrare, hade vi inte haft någon pizza.

Det jag mest reagerade på var att de sa att man inte ska bygga moskéer. Men vadå? Vad gör det? Alla har väl rätt till att ha sin religion, och sina heliga ställen? De tror som de vill och vi som vi vill. Tänk själv om du flyttar till ett land, där det inte finns några kyrkor, men ni ska få det. Hur skulle du känna dig om folk protesterade mot de, och sa att ni inte får ha det? Jag hade kanske inte brytt mig så mycket, men tänk de som verkligen är religösa.

Ibland undrar jag vad som finns innanför folks huvuden. Varför kan inte folk acceptera att människor ser olika ut. De har olika hudfärg, olika ögonfärg, olika hårfärg, olika längd, olika religioner, olika händer, olika fötter, olika öron, olika allt. Men de har alla ett hjärta och de är alla människor. Du trycker ner någon av din egen art, din egen sort. Du trycker ner en sån som du, för att den inte har samma tro som du. Låt dem bygga moskéer, låt de få ha en plats där de kan känna frid i själen. Vad gör de oss? Vi behöver inte gå dit.

Jag önskar att folk kunde tycka om alla. Låta de ha vad de vill. Låta de tro vad de vill. Vissa kanske inte tänker på att jag inte är helt svensk, därför får jag ofta höra sånt här, när jag sitter med. Vad gör invandrarna för fel? De vill ju bara ha det bra. Ska vi inte låta de få ha det bra? Alla har rätt till ett liv med kärlek och glädje.

peace and love
Sandra

Ut ur tunnlen

När man mår som sämst, måste man hitta sig tillbaka till det fina. Till det som gjorde dig lycklig. Om det inte finns någon möjlighet till det, får du hitta något annat som gör dig lycklig. Du får krypa ut ur tunnlen och se ljuset igen. Ljuset som finns här i världen. Allt är inte mörkt och dystert, det finns även lycka. Det är bara att det du måste hitta den, det är din uppgift. Vad gör dig lycklig?

peace and love
Sandra

Kunskap är makt

Du kommer ihåg tiden som liten, när man kunde vara hur man ville. Om man skrek i korridoren, så var det ingen som brydde sig. Om man flamsade runt på rasterna var det ingen som ens såg åt ditt håll. Allt var så bra. Man kunde vara hur man ville, utan att någon spred massa skit om en.

Varför kan man inte känna sig trygg i skolorna idag? Man blir sedd hela tiden och om man gör något kanske lite "udda" så pratar de som sett en skit om en, eller så himlar de med ögonen och fnissar. Förlåt om jag är som jag är. Ursäkta att man försöker ha lite kul. Försöker liva upp den döda stämningen i skolan. Är det för mycket begärt eller? Om ni inte vill ha det kul, låt mig iaf ha det. Det är inte rätt att man ska få en massa skit bara för att man är sig själv. Tror ni att det är så lätt att stå framför klassen och hålla ett föredrag, när man tror att om man gör något fel, så kommer alla att säga det vidare. Så kommer man aldrig få glömma det. Tror ni att det är så lätt att gå i korridorerna och prata och skoja lite med vännerna, när det går förbi flera stycken? Tror ni inte att man är rädd för att det man säger, kommer höras hela terminen sen? Alla kanske inte har världens bästa självförtroende och självkänsla. Förlåt oss som inte har det.

Jag ska inte bara klaga på skolorna. Det är en stor möjlighet vi i Sverige har. Att vi kan gå i skolan. Lära oss saker. Utbilda oss till läkare, lärare, optiker, psykolog, frisör, kattuppfödare, vad vet jag. Vi har så mycket möjligheter. Tyvärr så tar inte alla vara på dessa möjligheter. De tror att de kan skita i åren i skolan, för de kommer klara sig sen ändå. Kommer de det? Kommer ni att få ett jobb om ni inte har någon grund? Kommer ni att kunna försörja eran familj om ni nu får det? Jag vill bara att folk ska inse att skolan inte är så hemsk som man tror. Man kan göra den rolig genom att plugga på roliga sätt. Man kan plugga flera kompisar tillsammans, ha lite roligt. Varför inte umgås en eftermiddag, äta lite gott, plugga lite och sen titta på en film? Allt blir mycket roligare om man är fler. Man kan även liva upp stämningen med lite musik vid sidan om. Det gör allt mycket roligare det också. Det finns så mycket ni kan göra, som får skolan att bli rolig. Ta vara på tiden ni har i skolan. Det är en tid ni aldrig kommer få tillbaka. Och jag vet, att innerst inne, tycker ni att det är roligt.

Om ni vill sikta på något högre yrke, ta er tid och plugga. Bry er inte om de som kallar er plugghäst. Har de inget annat för sig eller? Måste de trycka ner folk som är bättre än dem? Tydligen. Jag antar att de vill känna sig bättre de också. Kunskap är makt. Så tveka inte med att plugga. Det är fint. Nyttigt. Bra. Det är makt.

peace and love
Sandra

Om man vet hur det ska bli, behöver man inte göra det

Ni kanske förstår rubriken. Om man ska göra något, men vet vad som ska hända, så behöver man ju inte göra det. Då har man inget att se fram emot. Sen kan det även handla om andra saker. Man kanske blir tillsammans med en kille. Det hade du ju inte blivit om du visste hur det skulle sluta. Eller hur? Man måste våga ta chanser. Hoppas, längta och drömma om vad som kommer hända i slutet. Det blir inte alltid som man önskar, men visst hade det varit bra om det hade det? Livet har sin egen gång och det är bara till att följa med. Om du inte gör det, hamnar du efter och kanske missar massa värdefulla år i ditt liv. Så våga ta steget och chansa. Du vet inte vad som kommer hända, så varför oroa sig.

peace and love
Sandra

En låga

Livet är en eld, en låga. När lågan slocknar, kan den alltid få liv igen.
peace and love
Sandra

Har ni aldrig...

Har ni aldrig varit så arg över något, så länge, att ni sen inte kommer ihåg vad ni var arga för?
Har ni aldrig varit så ledsen över något, så länge, att ni sen inte kommer ihåg vad som utlöste alla tårar?
Har ni aldrig varit så glad över något, så länge, att ni sen inte kommer ihåg vad det är som gör dig så lycklig?
Har det här aldrig hänt er? Mig har det hänt många gånger. Varför blir det såhär?

peace and love
Sandra

Svensk

Om man har en pappa från ett annat land och en mamma från Sverige, eller tvärtom, och man själv är född här i Sverige, räknas man till svensk då? Man är ju ändå svenskmedborgare, men är man svensk? Det tycker jag. I mitt fall så är det såhär och jag vill inte klassas som helt svensk. Jag tycker det är lite häftigt att vara lite halft kroat. Men tänk de som vill klassas som svenska, är det inte elakt att trycka ner de och säga att DU ÄR UTLÄNNING. Utlänning, vilket elakt ord egentligen. Kan man inte säga, du är inte svensk, för du har ... påbrå, ist?
Men om vi ser det såhär då. Om man har två föräldrar från olika länder, de flyttade hit, fick dig (så du är alltså född i Sverige), är du svensk då? Du är ju fortfarande svenskmedborgare. Och jag själv tycker att man är svensk om man är född i landet. Ingen har rätt till att kalla dig för blatte, utlänning, neger, eller vad du nu är. Det är elakt. Man kan säga det med finare ord. Och bara för att man har en annan hudfärg kanske, så betyder det inte att man inte är svensk.

peace and love
Sandra

Är det inte lustig?

Det finns så sjukt mycket männsikor därute som kanske tycker som jag just nu. Är det inte lustigt när människor försöker vara någon annan? De klär sig dom de, har samma hår som de, likadant smink. Jag tycker det är lustigt. Jag har inget annat ord för det än lustigt. Jag kan inte beskriva riktigt vad jag tycker om det. Jag tycker det är onödigt. Jag tycker att man ska ha sin egen stil, att man ska våga vara sig själv. Om man försöker vara någon, är man nog osäker i sig själv, eftersom att man inte vågar visa sin egen stil. Men visst, sen kan man väl ha en stil som är som den andres, men det är ju inte alltid så. Eller hur? Det är helt enkelt lustigt.

peace and love
Sandra
följ mig på bloglovin. klicka in här.

Meningslöst

Om livet hade varit en meningslös dröm hade jag aldrig velat vakna ändå. Även om det kanske inte finns så mycket att göra, eller att allt man gör känns som att det inte är till någon nytta, så är det väl ändå kul att leva. Du kan göra allt kul & intressant bara du vill.
peace and love
Sandra

Prov

Varför har man prov? Jo, man ska visa vad man kan, vad man har lärt sig. Men om man ska visa vad man kan, och vad man lär sig, är det väl bättre att ha oförberedda prov? Om man vet om att man har ett prov, så pluggar man hur mycket som helst, man kämpar och kämpar, så att man kan VG målen. Då vet ju lärararna egentligen inte vad man kan. De vet vad man övat till. Och egentligen är det lite dumt att ha förberedda prov. Tänk de som blir jätte nervösa. De kan inte koncentrera sig och då kan de inte svara på många frågor. De blir underkända och lärarna tror att de inte lärt sig något. Men egentligen kan de. Man borde ha oförberedde prov, då behöver man inte oroa sig och så vet lärarna exakt hur mycket du kan!

peace and love
Sandra

Det är inte bara du

Det är dags att komma ner till jorden, till verkligheten och se världen som den är. Det går inte att leva i sina drömmar föralltid. Du måste inse att det finns fler personer än du själv.
peace and love
Sandra

Tänk om alla hade varit samma person

Har ni någonsin tänkt på hur det kunde se ut om alla människor var samma person? De ser ut på samma sätt, har samma egenskaper, de är precis detsamma. Skulle inte det vara tråkigt? Alla hade gillat samma saker. Maten skulle ju ta slut. Fast på ett sätt så kanske det hade varit bra ändå. Alla de elaka kommentarerna hade nog inte funnits. Jag menar. Om alla är likadana, så kan ingen trycka ner någon annan. För då är det som att man trycker ner sig själv. Förstår ni hur jag tänker? Det skulle varit bra. Men det hade nog inte varit så bra att alla hade varit samma person ändå. Tänk dig själv en värld med bara dig i. Hade det varit kul? Och förresten, var skulle alla människor kommit från? Om du är en tjej, hade det bara funnits kvinnor. Eller kan det finnas du i båda könen? Så att både män & kvinnor ser ut som du? Världen hade nog varit lustig då. Fast, kanske även bra. Hur tror ni att det hade varit?

peace and love
Sandra

Skönheten sitter på insidan

Allt handlar inte om utseendet, det är faktiskt en väldigt liten del som gör det. Du ska kolla på insidan på persoen. Har han/hon några bra egenskaper? Är han/hon trevlig?
Du kanske träffar en jätte snygg kille/tjej, men som visar sig vara jätte elak. Är det verkligen värt att sata på han/hon då? Tänk efter lite.

peace and love
Sandra

Trött

Man kan gå i korridoren i skolan och höra hur folk säger massa skit om andra. Jag tycker det är hemskt. Har de inget annat att prata om eller?
peace and love
Sandra

Du är lika mycket människa som vi andra

Jorden är en plats för alla människor. Alla har rätt till att leva här. Det kvittar om du är svart eller vit. Vi är alla lika mycket värda. Vi kanske ska börja inse detta. Vi kanske borde lära oss att vi kan vara med alla. Att alla betyder lika mycket för världen, som vi gör. Vi människor kan vara olika på utsidan, men vi är precis exakta på insidan. Alla har något de strävar efter. Något de fruktar. Något de älskar. Något de sörjer. Vi är alla människor. Man kan inte behandla vissa folkslag som djur, för att man tycker att de inte har lika bra värde som vi har. Men de har de. Alla har det. Alla människor, är människor. De är inga monster utan känslor som du kan behandla hur du vill. För vi människor, har känslor. Vi blir sårade. Men vi kan stå upp för oss. Det kanske är bra att börja göra det. Visa att du är lika mycket människa som alla andra.

peace and love
Sandra

Tror ni på ödet?

Det gör inte jag. Ödet är något som är förutbestämt. Något som du inte vet. Det kan vara hur du dör. Ödet kanske bestämmer att du ska dö i Sverige, men du kanske flyttar till Japan, vad händer då? Det kan väl inte ändras? Jag tror att man gör sitt eget öde. Man bestämmer det själv. Det byggs fram efter din livsstil. Efter dina handlingar. Det finns inget som kan säga att du ska dö vid den tidpunkten, det året, i den staden. Det finns inget sånt. Det som händer, det händer. Och det är inget man kan ändra på. Och speciellt inget man kan förutspå.

peace and love
Sandra

Du behöver inte mycket

When I’s a little girl my grandma told me
That it’s the little things in life that’s gone make me happy
Stella Mwangi - Haba Haba
Det är så sant. Man behöver inget stort för att man ska bli glad. Det räcker med en kram, ett hej, en kaka, en boll, en klapp, en puss. Det räcker med att du får ett leende. Jag tror att det är de små sakerna som gör oss lyckligast i livet, men att de andra ,stora sakerna, ligger tätt inpå. Tänk på det. Du behöver inte få en iPhone i födelsedagspresent, det räcker med en kram. Du blir nog glad ändå, fast att den där iPhonen hade varit mer användbar.

peace and love
Sandra

Allt hör ihop

Man skrattar tills man gråter. 
Man gråter tills man skrattar.
Man skrattar tills man bråkar.
Man bråkar tills man skrattar.
Man skrattar tills man gråter.
Man gråter tills man skrattar...
Vad vore man utan vänner?

peace and love
Sandra

RSS 2.0