Ett, två, död.

Min kära SO lärare kom med ett bra förslag till bloggen. Nämligen fattigdom. Vi har pratat lite om Afrika i skolan och då kan man inte undvika att ta upp fattigdomen. Är det inte hemskt egentligen? Att barn inte får gå i skolan? Att de inte får mat? Att de inte har rent vatten? Att deras föräldrar dör i AIDS? Är inte det hemskt? Känner inte du dig lite elak, som har det så bra här hemma i Sverige? Det gör jag. Jag skulle vilja hjälpa de där nere. Jag skulle vilja göra allt så att de ska få det bra. Men det går inte. Jag har inte så mycket pengar. Och den som regerar i det landet, skulle säkerligen ta pengarna och inte ge till folket. Är inte det hemskt? Man får nästan mardrömmar.
Ni kanske tänker att det inte är så hemskt för de i Afrika (och även andra fattiga regioner) att de inte får gå i skolan. Men för de är det en stor sak. Det finns många som vill utbilda sig till läkare, lärare, eller något annat. Men de får inte den chansen, för att de inte kan gå i skolan. De har för lite pengar, eller så måste de hjälpa till där hemma. Med alla sina småsyskon. I genomsnitt har varje familj runt 8barn i Afrika. Är inte det underligt? Varför skaffar man sig så många barn när man vet att man kanske inte kan försörja de? Det är otäckt. Det skrämmer en.
Visste ni att varannan eller vartredje sekund, dör ett barn i svält? Är det inte konstigt att vi inte hjälper de barnen som inte har någon mat, att få mat? Är det inte konstigt att vi bara sitter här hemma och inte gör något för att de ska må bra? Är det inte konstigt att ingen verkligen tar tag i det här och säger att nu får det vara nog?
Alla har rätt till ett liv, ett liv som de älskar, ett långt liv. Alla har rätt till att leva, på sitt sätt. De är inte rätt att låta barnen arbeta. Hur skulle du göra för att få det att bli bättre?

peace and love
Sandra

Kommentarer
Postat av: Naela

Klockren blogg! klockrena inlägg, inte bara om en massa smink och kläder. You go girl!

2011-05-29 @ 18:51:54

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Ofta här?

Din E-mail: (publiceras ej)

URL/Din fina blogg:

Lätta på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0