Kunskap är makt

Du kommer ihåg tiden som liten, när man kunde vara hur man ville. Om man skrek i korridoren, så var det ingen som brydde sig. Om man flamsade runt på rasterna var det ingen som ens såg åt ditt håll. Allt var så bra. Man kunde vara hur man ville, utan att någon spred massa skit om en.

Varför kan man inte känna sig trygg i skolorna idag? Man blir sedd hela tiden och om man gör något kanske lite "udda" så pratar de som sett en skit om en, eller så himlar de med ögonen och fnissar. Förlåt om jag är som jag är. Ursäkta att man försöker ha lite kul. Försöker liva upp den döda stämningen i skolan. Är det för mycket begärt eller? Om ni inte vill ha det kul, låt mig iaf ha det. Det är inte rätt att man ska få en massa skit bara för att man är sig själv. Tror ni att det är så lätt att stå framför klassen och hålla ett föredrag, när man tror att om man gör något fel, så kommer alla att säga det vidare. Så kommer man aldrig få glömma det. Tror ni att det är så lätt att gå i korridorerna och prata och skoja lite med vännerna, när det går förbi flera stycken? Tror ni inte att man är rädd för att det man säger, kommer höras hela terminen sen? Alla kanske inte har världens bästa självförtroende och självkänsla. Förlåt oss som inte har det.

Jag ska inte bara klaga på skolorna. Det är en stor möjlighet vi i Sverige har. Att vi kan gå i skolan. Lära oss saker. Utbilda oss till läkare, lärare, optiker, psykolog, frisör, kattuppfödare, vad vet jag. Vi har så mycket möjligheter. Tyvärr så tar inte alla vara på dessa möjligheter. De tror att de kan skita i åren i skolan, för de kommer klara sig sen ändå. Kommer de det? Kommer ni att få ett jobb om ni inte har någon grund? Kommer ni att kunna försörja eran familj om ni nu får det? Jag vill bara att folk ska inse att skolan inte är så hemsk som man tror. Man kan göra den rolig genom att plugga på roliga sätt. Man kan plugga flera kompisar tillsammans, ha lite roligt. Varför inte umgås en eftermiddag, äta lite gott, plugga lite och sen titta på en film? Allt blir mycket roligare om man är fler. Man kan även liva upp stämningen med lite musik vid sidan om. Det gör allt mycket roligare det också. Det finns så mycket ni kan göra, som får skolan att bli rolig. Ta vara på tiden ni har i skolan. Det är en tid ni aldrig kommer få tillbaka. Och jag vet, att innerst inne, tycker ni att det är roligt.

Om ni vill sikta på något högre yrke, ta er tid och plugga. Bry er inte om de som kallar er plugghäst. Har de inget annat för sig eller? Måste de trycka ner folk som är bättre än dem? Tydligen. Jag antar att de vill känna sig bättre de också. Kunskap är makt. Så tveka inte med att plugga. Det är fint. Nyttigt. Bra. Det är makt.

peace and love
Sandra

Kommentarer
Postat av: HANNAH

sv: usch ;s Okej, vi slutade förra fredagen ;))

2011-06-15 @ 19:11:51
URL: http://spoink.blogg.se/
Postat av: HANNAH

sv: beror på,, ni kanske börjar senare? :p

Eller hur! Fanns i rött, svart, vitt, och grönt ;D

2011-06-15 @ 19:17:24
URL: http://spoink.blogg.se/
Postat av: Enya♥

Sv; Gör det när du vill :)själv hinner jag inte göra det förens söndag kväll, sa iväg till stockholm :)

2011-06-15 @ 19:22:35
URL: http://blueginger.blogg.se/
Postat av: Alina

Ha en fin kväll sötnos! =)

2011-06-15 @ 19:30:30
URL: http://alinah.se
Postat av: Enya♥

Sv; ja :)

2011-06-15 @ 19:45:13
URL: http://blueginger.blogg.se/
Postat av: joanna-ATT LEVA MED ASPERGERS SYNDROM!

Tänkte bara tipsa om att just nu pågår en fototävling på min blogg i samarbete med Johanpixels.se http://www.domkallarmighannes.com/2011/06/fototavling.html

finns även en dagens blogg tävling där du har chansen att bli länkad inför mina 200-600 unika läsare dagen så passa på att gå in och anmäla dig (kolla på vänster sida av bloggen) Annars kanske du vill göra ett bloglovinbyte?:)

2011-06-15 @ 20:03:36
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: 74123

fint o sant ^^

2011-06-15 @ 22:19:27

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Ofta här?

Din E-mail: (publiceras ej)

URL/Din fina blogg:

Lätta på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0