Våra brister gör oss till människor

När man var liten var allt bra. Det gjorde inget om man gick runt i smutsiga kläder, hade ruffsigt hår eller billiga skor. Nu måste man ha stilrena kläder, plattat hår och dyra converse. Varför köpa ett par skor för 700kr när de ändå går sönder lika fort som ett par för 200kr?
När man var liten, typ i ettan, tyckte man att skolan var rolig. Man hade inga som var sådär jätte tuffa och alla kunde vara med varanda. Nu har man oftast gäng och man ska skita i skolan för att få en status. Onödigt att förstöra sin framtid på det viset.
När man var liten tänkte man inte på vad andra tyckte om en. Man brydde sig inte. Man var som man var, för alla var så. Alla sprang runt och skrek som huliganer. För det är så vi är, när vi är små. Nu är man orolig för att göra någonting, så att folk sprider det över hela skolan. Man är orolig för att man ska bli trakaserrad och mobbad. Man försöker att gå i de andras fotspår, för att inte sticka ut så mycket.
Allt var så mycket bättre när man var liten. Man behövde inte tänka på så mycket och allt man gjorde var bra. Nu så måste man vara fokuserad hela tiden, på skolan, på träning, på allt. Allt måste vara perfekt och man måste smälta in. Allt är så krävande. Alla vill ha så mycket av en. Till slut orkar man inte mer. Man faller, för sina brister. Men precis som Daniel Adams-Ray sjunger: Våra brister gör oss till människor.

peace and love
Sandra
lyssna på låten här

Kommentarer
Postat av: Enya♥

Så rätt :0 <3

2011-04-27 @ 18:50:14
URL: http://blueginger.blogg.se/
Postat av: Anna.

Jag har haft mina converse i 1,5, år så de går inte sönder så lätt ;) visserligen är de slitna som fan men skitsamma^^

Annars bra skrivet tjejen, håller med dig! :)

2011-04-28 @ 07:54:54
URL: http://sandwalls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Ofta här?

Din E-mail: (publiceras ej)

URL/Din fina blogg:

Lätta på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0